fbpx

Met de donkere dagen in aankomst kan de tuin wel wat verlichting gebruiken. Nog geen lichtplan, of een extra licht check gedaan? Met de feestdagen voor de deur kan dit een mooie extra beleving opbrengen.

Daarnaast is het wellicht ook een idee om een beschutte, of overdekte plaats te maken die uiteraard verlicht kan worden, om in de wintermaanden buiten te barbecueën. Zo kun je optimaal de tuin beleven voor eigenlijk ieder seizoen, weer of geen weer.

Het is ook de tijd om alvast vooruit te denken aan volgend jaar. Maak bijvoorbeeld foto’s van de wintertuin en ga vanuit daar aan de slag met een zaai of beplantings-  schema voor het nieuwe jaar. Bekijk de punten in de tuin die aan verbetering toe zijn.

Bijvoorbeeld schuttingdelen die niet helemaal goed meer zijn. Vervang deze nog voor de beplanting gaat groeien. Een overkapping, pergola of veranda vervangen, te renoveren of te plaatsen zijn eveneens mooie winterprojecten.

Het is ook de laatste kans om voor half december of voor de vorst nog de laatste voorjaars bollen te planten. Verwijder blad op vetplanten of sedum. Deze houden het liever droog dan vochtig. Check of de boompalen nog in orde zijn. Knellen ze de jonge bomen teveel af, maak ze dan iets losser. Voor variatie in palen, van strandpalen, kastanje of dukdalf.. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag bij ons eens informatie op.

Heb je net gepland? Druk dan de aarde rond de beplanting nog eens goed aan. In deze tijd van het jaar wil de wind nog weleens opsteken waardoor de kans aanwezig is dat ze scheef gaan groeien..

Meer kleur in het groen, plant dan Skimmia’s voor je op terras, entree of balkon. Mooi gekleurde bessen geven net dat extra beetje verschil in kleur.

Categorieën: Tuinkalender