fbpx

 

MAAK NU ALVAST NIEUWE PLANNEN VOOR TUIN EN DUIN

Voor iedereen die de winter liever in de kou laat staan: over een week of 10 begint de lente! Kom dus maar op met al die plannen voor duin en terras. Plannen om je tuin eens flink aan te pakken en plannen die op het plankje zijn blijven liggen. Droom je van een zee tuin, overkapping, loungeset, kleurrijke border of een gezellige knusse hoek? Begin dan nu met de voorbereidingen, voor je het weet kunnen de tuindeuren weer fijn open. En waan je je weer op je favo vakantie adres. Maar dan thuis.

 

Met deze 5 stappen maak je de ultieme strandtuin!

Wij hebben altijd een strandgevoel, daar hebben we geen ibiza stijl voor nodig. Maar de no-nonsens stijl van de Zeeuwse kust. Met op loopafstand de uitgerekte stranden, rust, ruimte en.. het water. En die willen jullie graag laten zien en vooral ervaren zodat je er heerlijk van kunt genieten.

 

  1. Om van klimaatveranderingen minder last te hebben bij hevige hoosbuien, maken we graag hoogteverschillen in de tuin. Beter voor de afwatering en brengt beschutte, knusse onderdelen in je tuin. Hoog op met zand om duinen te maken. Verschillende organische vormen erin te brengen, waardoor er een speelser en vrije sfeer ontstaat.

 

  1. Combineer de duinen met kustbeplanting, niet alleen helmgras want deze groeit alleen goed in de zoute lucht dicht aan de kust. Maar grassen als Stipa tenuissima, blauw schapen gras als Festuca glauca of Callistemon citrinus de rode lampenpoetser. Gecombineerd met dwergden, olijfwilg en verse kruiden als tijm, salie, rozemarijn en laurier. Wuivend gras, heerlijke geuren daar maak je het ultieme strand gevoel mee.

 

  1. Uiteraard mogen verweerde meubels, kastanje houten palen, ruw doorleefde planken en oude golfbrekers niet ontbreken in de tuin. Geef meubels eens lik witte verf/ beits, schuur het op en je waant je direct aan de kust. Overkappingen en pergola’s van Robinia hout geeft een verweerde look, houtsnippers in de borders zorgen voor minder onkruid. Maar een hangmat tussen de strandpalen is er zeker eentje voor op het lijstje. Maak de ultieme lounch plek.

 

  1. Halfverharding, een pad met staptegels of blokken van hout. Eromheen is Dolomiet een sierlijke halfverharding voor paden, terrassen of de oprit een perfecte keuze. Het heeft de kleur van strandzand. En dat is mooi te combineren met schelpen. Die overigens ook heerlijk ruiken naar de zee. Logisch, maar toch.

 

  1. De aankleding en styling natuurlijk. Rustige tinten, combinaties van wit, aquagroen, zand, vergrijsd blauw, en zwart voor het contrast. Neem de strandvondsten van een dag jutten mee en kleed de tuin aan, de tafel met oesters, kaarsen met schelpen en touw. Verweerd hout in een pot. Kleden voor op de lounche set met Bretonse strepen, schalen en borden met vis, kreeften en krabben. Och we krijgen nu al zin in hnet voorjaar. Heerlijk leven buiten dat is ons streven. Steek de bbq maar aan!