fbpx

In deze maand is er nog maar weinig groei in de tuin. Dat is helemaal niet verkeerd, want zolang de planten in rust zijn, kunt u overal goed bij.

 

De ideale tijd om hekwerk op te knappen. Schutting in de beits te zetten, zonder dat je al te veel last hebt van groeiende beplanting die ertegen aan waait of zwiept.

 

Breng ook een dunne laag compost aan voor extra voeding en bescherming van de beplanting in de borders. Bind het leifruit nog eens goed vast, kijk het na.

 

Het is wellicht ook een idee om alvast eens te kijken naar minder groeiende plekken, dorren plekken die je zag vanuit de zomermaanden. Anticipeer hierop met het aanleggen van een beregeningsysteem. Of maak een beplantingsplan voor het komende groeiseizoen en plant zolang de vorst zijn intrede nog niet heeft gedaan de planten.

 

Loop de bestrating nog eens na om verzakkingen op te hogen, pak de plaatsen aan waar water blijft staan. Tik het onkruid uit de voegen. Mocht je de stenen of tegels eruit halen, bekijk dan gelijk of er drainage aan toe te passen is. Twee vliegen in een klap zullen we maar zeggen.

 

En zit er toch een frustratie moment in de tuin. Bijvoorbeeld met hevige waterval, dat er te weinig water wegstroomt of het hemelwater toch voor overlast gaat zorgen. Pas de klimaat adaptieve maatregelen toe. Minder tegels, meer groen!

Meer informatie over klimaat adaptieve tuin, wat je kunt doen aan de klimaatsverandering in uw tuin? Bel ons of stuur een mailtje.

Categorie├źn: Tuinkalender