fbpx

Februari 2021,

In deze maand ontstaat er bij ons al een klein verlangen naar meer licht, zon en warmere dagen. Eigenlijk kunnen we niet wachten tot de lente komt en alles weer geurt en kleurt.

Mede omdat wij ons ook aan de kust begeven willen we dat gevoel van vakantie, gezelligheid en zand tussen de teentjes graag overbrengen naar tuin wensen en mogelijkheden. Soms zijn een paar kleine aanpassingen maken al een groot verschil. Volg onze socials en blogs voor meer tips en informatie. Ook over beplanting bijvoorbeeld. Daar over gesproken:

 

Hou de planten in deze maand goed in de gaten. Het kan verraderlijk koud zijn in februari.

Zijn er plannen om te renoveren, kabels te leggen of een drainage aan te brengen? Doe het nu voor dat al de planten gaan groeien en er beschadigingen optreden aan de wortels.

Stimuleer ook de klimmers met rekken of zet schermen neer voor de klimop.

Vervang verrotte tuinpalen, schuttingdelen en composteer de borders een beetje extra. Maak een alvast een bak voor de compost, zodat je vanaf het groeiseizoen gelijk je groenafval kan gebruiken en er volgend jaar juist plezier van hebt.

Ook het gazon kan wat extra kalk en goed gecomposteerde grond gebruiken. Extra voeding kan geen kwaad. Wil je mooie zomerbloeiers bestel dan nu alvast de bollen en eventueel zaden en planten.

 

Wat ook kan in februari is alvast de plataan snoeien, de takken die recht naar boven groeien. Ook leilinde kan tot een paar centimeter van de hoofdtakken worden teruggesnoeid.

 

Nog zo’n vergeten klusje is natuurlijk het onderhoud van het gereedschap, slijp de snoeischaar, poets de heggenschaar nog eens op voor het groeiseizoen losbarst.

Zorg dat er geen grondresten aan de spade blijven kleven, hierdoor ontstaat er roest en voor je het weet krijg je de gevormde kluiten er met geen mogelijkheid meer af als ze opgedroogd zijn.

Categorieën: Tuinkalender